Journalistiek

Veel meters maken, goed om me heen kijken, de oren gespitst houden en het geluk van enig talent met de pen. Met deze ingrediënten heb ik mijzelf met vallen en opstaan ontwikkeld tot een journalistieke allrounder, die zowel op de korte als de lange baan uit de voeten kan. Ik ken de wetmatigheden van schrijven voor online en print. Van ieder genre kan ik wat moois maken: van nieuwsbericht tot interview, van reportage tot sfeerverslag en alles daar tussenin.

Met het starten van de website zondaghoofdklasse.nl rond 2007 begon het journalistieke bestaan voor mij van lieverlee serieuze vormen aan te nemen. Van het één kwam het ander. Via Twentesport.com en het aan de site gelieerde tijdschrift Twentesport Magazine debuteerde ik in 2017 voor de sportredactie van De Stentor en een jaar later voor de Twentsche Courant Tubantia. Vrijwel wekelijks ga ik één of meerdere karen op pad voor een reportage of verslag van een sportwedstrijd op de Veluwe of Twente. Daarnaast schrijf ik achtergrondverhalen, opiniërende stukken en interviews. Ook schrijf ik af en toe voor de regionale nieuwsredactie.

Naast zelf schrijven werk ik ook al freelance eindredacteur voor De Stentor en Tubantia.

Mijn journalistieke opdrachtgevers zijn onder andere:
– De Stentor (sport- en nieuwsredactie en eindredactie)
– TC Tubantia (sportredactie en eindredactie)
– Staantribune, tijdschrift voor voetbalcultuur
– Voetbal247.nl
– News Outside (evenementenkranten en toeristische magazines in Tubbergen)
– Apeldoorn Zakelijk
– Twentesport.com
– Twentesport Magazine
– Derde Divisie Krant
– Kick Off (presentatiemagazine HSC’21)

Naast sport heb ik een grote interesse en nieuwsgierigheid in alles wat naar nieuws ruikt met extra kennis van zaken over onder andere economie, financiën en geschiedenis.

Ik neem graag je journalistieke opdracht aan. Neem contact op via mail of telefoon.