Columns

Een column schrijven is het leukste dat er is. Lekker even de nuance laten varen, een tegendraads standpunt droppen of helemaal losgaan in bewondering of afschuw. En dat alles met een flinke scheut dichterlijke en stilistische vrijheid.

Er is ook geen genre in de schrijfkunst, waaraan er zich zoveel bezondigen als de column. Er zit dus nogal wat kaf onder het koren, maar ik heb het – zo durf ik een een vlaag van onbescheidenheid wel te stellen – in de vingers. Een fijne, rijke, stijl, onverwachte invalshoeken en altijd een pointe met een echte punt.

Ik schrijft graag een column voor krant, tijdschrift of website. Neem contact op via mail of telefoon.

Voor verschillende media schreef ik columns, blogs en opinies. Tot voor kort was mijn belangrijkste uitlaatklep het weblog Voetblah, waar in de loop der jaren al veel talent tot wasdom is gekomen. Alle columns op Voetblah zijn te vinden onder de link.

Tot eind 2015 schreef ik (bijna) wekelijks een column op Twentesport.com. Die ging overigens zelden over Twentse sport. Alle columns zijn hier nog terug te vinden. Ook voor het Twentseport Magazine was ik vaste columnist.

Voor onder andere Voetbal247.nl schrijf ik af en toe mijn mening van me af. Hier en hier vind je daarvan voorbeelden.

Het is de bedoeling ooit nog eens alle sportcolumns te verzamelen op renewaning.blogspot.nl. Verwachte opleverdatum: onbekend.

Op de Bank was het personeelsblad van Rabobank Apeldoorn en omgeving. Hierin schreef ik in elke editie een column. Enkele voorbeelden lees je hieronder. Klik op de afbeelding voor een leesbaar exemplaar.